dijous, 13 de setembre del 2012

Singapur. Bogeria Futurista



Què faríeu si poguéssiu construir un país a una illeta del mateix tamany que Menorca amb un pressupost il•limitat?. Compteu que tenim la refineria de petroli més important d’Àsia i el port marítim amb més volum de trànsit de mercaderies del món. El nostre mercat lliure ajuda a que tothom passi per aquí. Dit d’una altra manera: estem forrats. 


Ara toca invertir a lo bèstia en la nostra ciutat-estat. Perquè es mogui la pasta comencem per crear un districte financer amb gratacels en plan Nova York  però molt més modern. Llest. 




Ens podem permetre capritxos, així que anem a crear edificis extravagants per impressionar el personal. Què tal tres superedificis units pel terrat per una plataforma gegantina? I a dalt hi podem posar... una piscina! 


Venga. I ja que hi som també un museu amb forma de flor. Potser caldria alguna zona verda. Cap problema, guanyem terreny al mar i muntem un parc. Però la gespa està molt vista. Posem-hi com uns superarbres d’acer amb llumetes i plataformes flotants. Això agradarà. Ara no ens vindria malament projecció internacional. Què tal un circuit de Fórmula 1 per dins la ciutat? Ah, que això ja fa dècades que es fa a Mònaco. Doncs nosaltres més xulos que ningú el farem nocturn. Podem pagar la factura de la llum de sobres! 



Mmmhhh... Ostres, no hi ha manera de buidar el calaix. Muntem un espectacle audiovisual com no se’n ha vist cap? I que sigui a la badia que mira a la nova ciutat. Serà com un auto-homenatge a la nostre plenitud. Sense racanejar, amb música, làsers, i llançaflames.
Deixem-los amb la boca oberta! I que sigui gratuït i 2 vegades al dia, no ens ve de cobrar uns dòlars d’entrada. 


Ja tenim la ciutat del futur. Ara només cal manejar una població de 6 milions de persones del tot heterogènia, amb xinesos, malayos, hindús, i d’altres. Tampoc hem de patir gaire perquè la mescla es torni explosiva, tothom sap que ells mateixos formaran el seu propi i pintoresc ghetto. Però al ser una ciutat tan petita aconseguirem el mai vist. Que en un mateix barri puguem trobar un temple hindú, una mesquita, un temple budista, i una església. Agradarà els turistes.



Ordre i progrés. Perquè no se’ns desmadri la societat cal imposar lleis i normes. Posem una pseudodemocràcia i mà dura, tu. El primer que ens interessa es prohibir parlar malament del govern i suprimir la llibertat de premsa. Això sempre funciona. Ara ens posem amb el codi de civisme. Serem una referència per tota Àsia. Prohibit escopir. Prohibit embrutar el terra, córrer o cridar. Amb multes tothom aprèn. Ens animem i comencem a prohibir parides? No hi ha collons de vetar la venda i el consum de xiclets! Fet! I també l’entrada de durians (fruita olorosa) al metro! I fumar a certs espais oberts! Som els amos, ho controlem tot! 

                            


Tan sols falta una cosa per aconseguir l’harmonia. Hem legislat i donat el pà. Ara falta el circ. I tothom sap que el més divertit és comprar. En marxa desenes de centres comercials! I que s’interconnectin entre ells! I amb molts casinos! I posem-hi també canals d’aigua per navegar-hi per dins i pistes de gel! Hòstia potser això ja és passar-se... Ok, també canals i pistes de geeeeel!


Ens informen que tenim un tros de terra allà mort de riure i amb el poc territori que tenim no estem per tenir solars improductius. Fotem-hi un Universal Studios (parc temàtic). I en aquell d’allà... Un zoo? Però no un qualsevol, que sigui literalment el millor del món. Amb animals en semillibertat, que sigui interactiu i sense ni una reixa, que fa cutre. I amb animals únics, en plan... tigres blancs.


                

               

Ja podem descansar. Tot rutlla a la perfecció. Ei, i aquesta estadística? Encara hi ha gent que es suïcida, tu. Doncs... també prohibim el suïcidi! Que els qui ho intentin i no ho aconsegueixin que sàpiguen que els enviarem a la presó. Això els dissuadirà. Només faltaria que uns imbècils deixessin en evidència el nostre paradís terrenal.


6 comentaris:

  1. Olé, Olé i Olé ! M’ha encantat llegir el vostre relat, tal con si es tractes del desitjo del mag de la llanterna. He disfrutat molt. Ja havia vist l’anticipi de fotos que ens havíeu enviat però el dossier encara ha estat mes espectacular. Quina passada de país !!! Tot es de fábula, els gratacels, la piscina suspesa , els jocs d’artifici, .... enfí tot el que haveu mostrat es increïble. Quina enveja..... mes sana. Es veritat que amb vosaltres anem de bé a millor i sempre amb el somriure als llavis i sembla que res vos costa! Gràcies per aquests bon ratos que m’haveu fet pasar.Vos estimo molt.

    ResponElimina
  2. Está claro que Dios creo el mundo en seis días,…., dejandolo como el culo, si le hubiera dedicado más ganas y un poco más de tiempo, supongo que hubiera terminado, siendo como un Singapur a lo grande!! Nos estamos equivocando, deberíamos de pedir un rescate a Singapur en vez de a Bruselas!! Total les podríamos regalar medio Prat para montar un parque acuático con el Llobregat!

    Nenes, no os preocupéis tanta perfección de ciudad estado, terminaría por aburriros, una vez recorridos todos los barrios temáticos, solo os podríais enganchar a la prensa Rosa, ya que las noticias más fuertes que os podéis encontrar, serian del palo… “Se ha encontrado una envoltura de un “Bollicao” tirada en el bulevar, la policía científica sigue los pasos….”, mejor la nuestra…con corrupción a diario, rescates, y depresiones de Ronaldo!!

    pd: yo tambien os estimo molt!!!

    ResponElimina
  3. Graaaan pooooost!!! A Catalunya haurem de fer el mateix... :)

    Em decepciona no veure cap referència a l'11 de setembre (Edu convergent dels d'abans, pq ara el Mas va de super indepe!!!).

    Una abraçaaadaaaa!!!

    ResponElimina
  4. Quina passada... com diu la mami, ja teniem una pinzellada de la city, però això és massa! És com una ciutat de somni! És com la ciutat d'una nina petita i capritxosa! Qui governa? No serà rinxols d'or...

    Falta una cosa!! Carril bici-absurd!! Jajajaja és una manera de tudar diners i de posar chorrades amb la filosofia del "porquesí".

    Però quina passada.

    Besadeees!!
    Vos estim MOLT!

    ResponElimina
  5. Hola nanos,tots els post estan molt però que molt bé, aquet per a mí encara els supera. M'ha encantat la forma, d'una manera original i divertida de descriure aquesta ciutat-estat, i és que quan sembla que ja no hi cap res més "toma ya" més, més i més i tot al màxim nivell.
    És un d'aquells llocs que per ser únics s'han de visitar.
    Una abraçada molt forta, estem amb vosaltres.

    ResponElimina
  6. Estuve hace dos años en Singapur y es increible quien no quisiera vivir alli, muy buen post!!! XD

    ResponElimina