diumenge, 29 de juliol del 2012

Austràlia: de Brisbane a Townsville



Us presentem la Paleta-Van. No té estil, ni és còmode. És l’antítesi de la Jucy. Vindria a ser com una furgoneta d’un paleta tunejada per dins amb 4 fustes per poder-hi dormir estirat.

A Austràlia arribàvem més a pelo que mai, sense ni tan sols reserva de vehicle. I aquesta llauna era el que sortia a millor preu, que no barata. Aquest és el país més car, amb diferència, on hem estat i estarem. La nostra ruta començava a Brisbane i el destí era Cairns, 1.750 quilòmetres en línia recta que serien gairebé el doble amb totes les desviacions que vam prendre. Aquí les distàncies són descomunals i el paisatge molt més monòton. Nova Zelanda ens sembla molt més agraïda de conduir.

El cert és que a Austràlia hem tingut molt mal temps. Teòricament juliol és un dels mesos més secs de l’any i totes les matrícules dels cotxes porten la inscripció “Queensland, sunshine state” (l’estat on brilla el sol). Fina ironia que nosaltres ens mulléssim cada dia.



Tornem a la Paleta-van. Després d’una aturadeta i cim a les Glass House Mountains (prescindibles), enfilem cap al nord. Llavors ja descobrim que el tronco-mòvil xupa  més que la Levinsky però la benzina és la única cosa més barata que a Espanya. Algo és algo. 

El tema és que arribem a Rainbow Beach, on hi ha la duna Carlo Sandblow, una muntanya descomunal d’arena que avança imparable i ja s’ha empassat bona part del bosc. Hi anem a la sortida del sol però els núvols ens rebenten l’espectacle. Llavors encara no sabíem que estar en remull seria la tònica habitual. Allà al costat hi ha Fraser Island, l’illa de sorra més gran del món. Però el clima i el pressupost no ho permetien. Així que, p’alante!


Anem al Parc Nacional de Noosa a la caça  del koala i el cangur i re de re. Tots els que vèiem eren aixafats a les cunetes de les carreteres. I clar, amb sang, no són tan guapos.

Capítol a part mereix el tema de dormir «freestyle», és a dir, fora dels càmpings. Si a NZ ens fotíem a on ens venia de gust, aquí estava prohibit a gairebé tot arreu i va passar l’inevitable tot i que nosaltres ens pensàvem que la Paleta-van passava inadvertida.

El relat del drama:
22:30, plou a fora, i nosaltres dormim a un poble de cuyo nombre no quiero acordarme. Piquen a la porta fort “PAM! PAM! Open the doooorr!” Ja la hem liat. Un segurata amb xubasquero ens diu que pirem o ens endosa una multa de no sé quants mil dòlars. Adormits i amb mala llet cerquem un racó quilòmetres enllà.
1:30am “PAM! PAM! Open the doooorr!”(bis). El mateix tío! El miro demanant clemència. No molestem a ningú! Que no, go away or police.
I la següent nit, nova sorpresa. Ara amagats a un camí de terra envoltats d’eucaliptus tornen a picar. Cagun la puta. És un noi jove que pregunta si el nostre trastu s’ha avariat. No, gràcies. El tío torna una hora més tard amb birres i ens convida. Situació un tant surrealista. Nosaltres responem traient el ron fijiano (sólo apto para piratas) i ens muntem una festeta allà mateix. La moraleja de la història és que a tot el món hi ha capullus i bona gent. No és pot generalitzar

Ja hem fet la meitat del trajecte i vèiem a venir que els animals australians volien peatge, així que anem al Billabong Sanctuary, una mena de zoo però que pots sobar tots els animals i molts estan sueltos. Els cocodrils gegants, no, per motius evidents. 



Flipem amb el cassowari, una mena d’estruç prehistòrica amb colors de dibuix animat. Com a particularitat, és el mascle el que incuba els ous i cuida dels pollitos. Sí, està en perill d’extinció.

   

També el wombat, un bitxo similar a un castor gegant amb el cul blindat. A Austràlia els animals van evolucionar d’una manera diferent a la de la resta del món i els marsupials com el wombat es van fer els amos del territori. La particularitat d’aquests mamífers és que neixen encara sent embrions i es desenvolupen a la bossa de la mare. Sabeu quan és el període de gestació d’un cangur? Un mes! Neix medint 4 centímetres i ha de passar 235 dies a la bossa per acabar de desenvolupar-se. Veure per creure:











L'estrella del zoo eren els koales. Monos, no? Doncs millor quedeu-vos amb les fotos perquè foten una pudor d’espant! Els caçaven seguint el rastre d’olor! A més, com només mengen eucaliptus, que té molt poc valor calòric, es passen 20 hores al dia dormint. El alma de la fiesta!
 

L’animal més timada és el Dingo, un gos salvatge autòcton. A nosaltres ens va semblar un chucho de carrer qualsevol! Que ens tornin els diners! No, el cert, és que ens ho vam passar molt bé en aquest zoo tant particular.



Més hores de carretera i anem percebent que el paisatge sec amb eucaliptus es va transformant en verd i exuberant. Entrem al tròpic, a uns boscos patrimoni de la humanitat. Allà, anem a les Murray Falls i aprofitant unes hores de sol ens fotem un banyet al riu (lliure de cocodrils, important a tenir en compte abans de posar un peu a l'aigua). 



En aquell entorn comencem a intuir fins a quin punt és frondosa aquesta selva... Però això ja al proper post, junt amb la Gran Barrera de Corall!

5 comentaris:

  1. Marineta carinyo com et pots fer una foto amb un cocodril sabent que ta mare ho veurà, a casa ja l'estem estopejant, quin poc llum, ja ja ja ja,.... als altres fantàstics d'enfora no fan pudor. lo del segurata ja ho sabeu donali un uniforme o un arma a un "tonto" i ja sabeu que pot passar, aquesta espècie si s'hauria d'extingir. veig que ha anat millorat quan han passat els primers dies, preciós, segui gaudint,....bessssssitos

    ResponElimina
  2. A partir d'aquest moment, Edu, passo a dir-te Señor Mutante! Com pot ser que de cop passis a ser l'Elvis de les millors èpoques amb aquest super tupé??? Estic més impressionat que amb la cerimònia d'inauguració dels JJOO de London!!!

    He flipat amb el video del cangur! L'espècie en perill d'extinció hauria de ser la humana... 9 mesos per néixer!!! I aquests, pim pam!

    Seguiu disfrutant del vostre viatge de vida (tortura pels que us seguim pel blog...) i no patiu gaire amb la paleta-van mentre us porti a descobrir nous mons!

    Cuideu-vos molt!

    Un petó!

    ResponElimina
  3. No hi ha res catastròfic quan s'està amb bona companyia de viatge; qualsevol cosa, sigui bona o dolenta, es converteix amb una anècdota divertida! (Amb les doletes, es cert que tardes una mica a riure...)

    Trastomóbil al ataque!
    Saps que estaveu de mal avesats amb s'altre catxo de furgo!!
    Llavors un donen pa i voleu galetes!
    Però massa bé si us hapogut dur per tants de llocs!
    Quin gust quan et trobes gent tan hospitalaria i bon rollera pel món...
    "Capullus", com diu n'Edu, n'està ple el món...

    Canguuurs!! Koaaales!! Wombaaaats!!!
    Però... on és el kiwi? Se l'ha menjat el pseudo coyote, chucho made in Australia?
    Heu tocat o sentit el dijeridoo?
    Almenys heu fet el gamba amb lianes... 10punts!
    I 10+ per la foto anti-mami jajaja!!

    Seguiu fotografiant tantes coses!!
    Besades de cangur prematur. Muà!

    ResponElimina
  4. Ostras fíjate en la degradación de nuestra higiene, que no nos dimos cuenta del mal olor de los koalas!! Ya decía yo que nos perseguían tíos vestidos de camuflaje y rifle en mano!! Ejem….Dentro de nuestra tónica!! Cuando los vimos en libertad les estresamos un poco pero como siempre era por su bien y para que no confiaran en los seres humanos!! Por cierto estás seguro que no tumbaste a los canguros con el mal olor de tus alas!! Se les ve como aturdidos!!

    Sois unos valientes con el episodio del Ranger!! Anda que salir de la furgo!!?? Quien pensabais que era… el alcalde para daros la llave de la población!! Tu hermana y yo no salíamos, aunque se ponía un poco tenso cuando aporreaba la puerta como un energúmeno, pero pensando bien… desde fuera, quien le viera la situación era un poco ridícula, uno gritando a una furgo y golpeando las ventanas, a lo coche fantástico pero sin que Kit le contestara!! Tuvisteis mucha suerte que no os multara, en Australia multar es de lo más típico!

    Con ganas de seguir leyéndoos, así que dejar de disfrutar un rato para publicar!

    Nenes dentro de unos posts nos tomaremos unas cervezas juntos!!

    ResponElimina
  5. Make vull un wombat i un koala. Make comu mola. pareces la kate en lost.
    Pelu welu.

    ResponElimina