diumenge, 25 de març del 2012

Resum Perú

               

Perú és un país ple de contrasts. Ha estat un excel·lent punt de partida del nostre viatge per la seva riquesa natural i cultural. És un país barat però s'ha de regatejar i s'ha d'anar alerta de que no et timin. Considerem imprescindible la visita al Macchu Picchu i al Canyó del Colca.

Estada: 21 dies

Distància recorreguda (sense comptar l'avió): 2.610 km

Despesa total (entre tots dos): 750 euros

Enllaços a les entrades escrites:
Ens ha agradat: 
- La riquesa natural del pais. La riquesa d'escenaris és realment sorprenent: desert, selva, serralades, llacs, altiplans...
- La barreja de cultures que desprèn tot el Perú. Des de les antigues civilitzacions inques fins al colonialisme espanyol. Aquesta mescla és palpable en l'arquitectura, religió, llengua, i maneres de fer.
- És un país econòmic per qualsevol europeu. Però alerta que pels guiris els preus s'inflen!
- Encara existeixen comunitats que preserven el seu mode de vida tradicional vivint de l'agricultura i sense necessitat de comoditats tecnològiques ( ni llum, ni mòbils, ni tractors...).

No ens ha agradat:
- T'intenten timar constantment pel simple fet de ser turista. Regatejar és divertit fins a cert punt. Però és que TOT, fins i tot, el bitllet d'autobús s'ha de negociar. I tot i així segur que pagues més que el peruano que s'asseurà al teu costat. Injust.
- L'estat de moltes carreteres que enlenteixen hores i hores l'arribada a destí.
- Tenim la percepció que el Perú té dues cares ben diferenciades. Per una part hi ha els espais pels turistes: centres urbans impecables i nets. Per altra banda, la majoria de la població es concentra a extrarradis on hi ha una pobresa increïble: carrers sense asfaltar, totes les cases a mig construir, nens treballant...

8 comentaris:

  1. Fantàstic resum de Perú!Heu plasmat amb certesa tot el que heu viscut i ara sou una mica més rics com a persones...segur que seguiu amb ganes de molt més, que ja sabeu que viure en llibertat enganxa!
    Perú està a la nostra llista, i més aprop gràcies a vosaltres...seguim igual de somiadors. Endavant, a disfrutar de Bolivia! 1 petonet, S i J

    ResponElimina
    Respostes
    1. Clar que tenim més fam de països!! Això és només el principi. I un principi inmillorable! Serà fantàstic quan ens invertim els papers i nosaltres us recomanarem les rutes! De totes maneres ens veiem aquest estiu al sud-est asiàtic!!
      Una abraçada!

      Elimina
  2. Ja marxeu de Perú! Collons que ràpid passa el temps...
    Està bé això de fer un "resum" del país que deixeu, així ens refregueu encara més per la cara el que esteu fent!!! :)
    Se us veu imparables, així que endavant amb el que us queda de món!!! SEREU ETERNS!!! (ja em surt el discurs Guardiola......).

    Un petó guapus!

    ResponElimina
  3. Si Marcelino, quan viatges el temps passa lent i ràpid al mateix temps. Hem vist tantes coses que sembla que fa molt que vem marxar, però per altra banda 21 dies no ens sembla res!
    Gràcies pels ànims i el suport! Incondicional!

    T'estimem!

    PD: T'has guanyat la postal de Rapa-Nui! Si tot surt com esperem, hi anirem!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Braaavooooooooo!!! Així m'agrada collons! Si jo no hi puc anar, almenys que hi hagin amics que m'ho puguin explicar... :) Ja us passaré l'adreça!
      Un petó amors meus!!!

      Elimina
  4. Yuuuuuujuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!! Pasito a pasito se hace el caminito. Sembla que fa mil que vau marxar. Rapa-Nui??????? Oleeee!! Ja contareu si és tan petita com diuen?? Un petonàs.

    ResponElimina
  5. Tota la raó del món en quant al regateig i la diferencia de Perus. És més segons el tipus de turisme que facis també hi ha diferencia o menges una hamburguesa o pizza a l'estil guiri o camines una mica més enllà del centre (no cal gaire més) i et pots menjar un menú per s./2!
    Saluts
    Ares
    Fuet-i-Mate

    ResponElimina